Германија на листата ризични подрачја додаде уште три хрватски окрузи

пред 3 месеци

Германскиот Институт „Роберт Кох“ стави три нови хрватски окрузи на списокот со ризични области.

Тоа се окрузите Крапина-Загорје, Сисак-Мославина и Вуковар-Срем.

Ова значи дека има осум од нив на списокот со ризични окрузи. Другите пет окрузи се: Дубровник-Неретва, Лика-Сењ, Пожега-Славонија, Сплит-Далмација и Вировитица-Подравина.

Вчера, округот Брод-Посавина беше избришан од списокот.

Share

anime heaven anime bleach anime heaven anime heaven anime

hunter hunter animeflix animeflix haikyuu one punch man animeflix

anime planet jojo diamond is unbreakable anime planet jojo part 5 bakemonogatari anime planet

Scroll to Top