Името на наследникот на Борис Џонсон ќе биде познато на 5 септември

пред 2 години

Британската Конзервативна партија ќе го објави наследникот на премиерот Борис Џонсон на 5 септември по гласањето меѓу членовите на партијата, врз основа на правилата договорени од партиските претставници во понеделникот.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

Конзервативната партија објави дека со поштенско гласање меѓу членовите на партијата ќе се решава изборот меѓу двајцата кандидати избрани за конечното гласање како дел од забрзаниот процес на селекција меѓу 11-те кандидати кои досега ја објавија својата кандидатура, пренесува Ројтерс.

Медиумот потсетува дека Борис Џонсон поднесе оставка од функцијата претседател на Конзервативната партија на 7 јули и најави дека ќе остане на премиерската позиција се додека не се избере нов претседател на партијата.

Share
Scroll to Top