Интерпол предупредува на опасноста од фалсификувани вакцини

пред 5 месеци

Интерпол предупредува дека меѓународната мрежа на организиран криминал може да се насочи кон новите вакцини против Ковид-19. Како што е наведено, може да има обиди да се пласираат лажни, фалсификувани вакцини на пазарот.

Интерпол исто така објави дека е издадено глобално предупредување во 194 земји членки на оваа организација, со препорака да се подготват за таквата можност и оперативно, на терен и на виртуелната мрежа, објави „Ројтерс“.

Предупредувањето се однесува и на можните обиди преку глобалната интернет-мрежа да се најдат лажни терапии кои би можеле да го загрозат здравјето и животот на луѓето.

Share

AniWatch dubbed anime: Watch Wonder Egg Priority Episode 10 (https://aniwatch.pro/m/PLkN/ep-10)

4Anime 4anime safe: Watch Death Note Episode 20

Scroll to Top