Кал: Путин сè уште сака голем дел од Украина, ако не и целата земја

пред 2 години

„Путин сè уште сака да окупира голем дел од Украина, ако не и целата земја, но мораше да ги промени тактичките цели“, тврди потсекретарот за одбрана на Пентагон, Колин Кал, според медиумите во светот.

var ai_block_div = document.getElementsByClassName (‘ai-viewports’); ai_insert_code (ai_block_div [ai_block_div.length – 1]);

„Мислам дека има за цел голем дел од Украина, ако не и целата земја. Но, мислам дека не може да ги постигне тие цели“, рекол тој.

„Можеби ќе имаат тактички победи овде и таму. Украинците се држат. Мислам дека Русија нема капацитет да ги спроведе тие големи планови“, додал Кал.

Share
Scroll to Top