Кремељ: Не е точно дека Путин престојува во бункер

пред 2 години

Портпаролот на Кремељ, Дмитриј Песков ги отфрли гласините дека рускиот претседател Владимир Путин за време на пандемијата се преселил во специјален бункер.

„ Путин живее во својата резиденција во Ново Орарјово, во близина на Москва, доаѓа во Кремељ и повремено оди на ретки работни патувања. Технолошките средства му овозможуваат непречено да ги обавува своите работи и да комуницира без чести патувања“ изјави Песков во интервју за ТВ Канал Русија 1.

Share
Scroll to Top