Неверојатна сцена во Тексас за крајот на 2021 година – дожд од риби

пред 2 години

Како што 2021 година се приближува кон крајот, еден град во Тексас имаше последен неочекуван настан – дожд од риби.

Жителите на Тексаркана во средата гледаа како риби паѓаат од небото во нивните дворови и на тротоарите, објави ККСКСВ.

– 2021 година ги извлекува сите трикови … вклучувајќи го и дождот од риби во Тексаркана денес.

И не, ова не е шега – напишаа од градот Тексаркана во објава на Фејсбук.

Градот соопшти дека дождот од риби е феномен наречен „животински дожд“, кој се јавува кога малите водни животни, како што се жабите, раковите или малите риби, се однесени во излевањата на водата што се појавуваат на површината на Земјата.

Џејмс Аудирс изјави за VCIA дека работел во продавница за половни автомобили кога слушнал силен звук надвор.

Ова не е прв пат риби да паѓаат од небото. Во 2017 година, наставниците и учениците од основните училишта во Оровил, Калифорнија, пријавиле дека виделе 100 риби како паднале на училишното игралиште и покривот, според KTVU.

– Иако е невообичаено, тоа се случува, а денеска може да се види на повеќе места во Тексаркана – напишаа од градот Тексаркана во објава на Фејсбук.

– И ве молам, за доброто на сите, да бидеме што потивки во 2022 година.

Share
Scroll to Top