Струјата во Србија поскапува од утре за 3,4 отсто

пред 3 години

Електричната енергија од утре ќе поскапи за 3,4 проценти за клиентите во Србија досега ја плаќаа по регулирани цени. Просечната цена на електричната енергија за корисниците кои имаат право на гарантирано снабдување по регулирани цени, односно за домаќинствата и за малите потрошувачи, ќе изнесува 7.867 динари за киловат-час, без даноци и даноци.

Зголемувањето на цената на електричната енергија го одобри Агенцијата за енергетика во декември минатата година.
Цената на електричната енергија во Србија не е променета од 1 декември 2019 година, кога зголемувањето на цената беше за 3,9 проценти.

Share
Scroll to Top