Црна Гора воведe полициски час поради коронавирусот

пред 3 години

Во Црна Гора, поради влошената епидемиолошка состојба, воведена е забрана за напуштање на објектите за домување од 21 до 5 часот наутро, изјави директорот на Институтот за јавно здравје, Игор Галиќ.

Забранет е и меѓуградски превоз на патници од петок во 21 часот до понеделник во 17 часот. За компаниите и претприемачите (трговски центри, продавници за чевли и облека, салони за убавина, ресторани, фризерници, обложувалници, угостителски објекти), работното време е ограничено од седум до 18 часот.

Министерката за здравство, Јелена Боровиниќ Бојовиќ, рече дека новите мерки ќе важат 15 дена и дека можат да бидат построги.

Посебни мерки ќе бидат воведени во општините Будва и Тиват. Во овие две општини се забрануваат јавни собири, како и работата на компании и претприемачи кои вршат угостителски услуги, а забранета е и работата на продавници со непрехранбени услуги.

Наставата ќе се изведува онлајн.

 

Share
Scroll to Top