Компјутерите за игри се соочуваат со проблеми по инсталирањето на ажурирањето на Windows 11 2022.

Мајкрософт неодамна го објави ажурирањето на Windows 11 2022, кое доаѓа со неколку нови функции и подобрувања. Сепак, се чини дека предизвикува некои проблеми на гејмерските компјутери.

Некои корисници пријавуваат ниска стапка на слики, сецкање и други проблеми по инсталирањето на ажурирањето на Windows 11 2022.

Некои корисници известуваат дека проблемот исчезнува по враќањето на претходната верзија на Windows 11, што сугерира дека проблемот не е поврзан со хардверот.

Засега не се знае колку е распространет проблемот, но се знае дека се поголем број корисници го пријавуваат.

Тема која ги покрива овие проблеми е објавена на официјалните форуми на Мајкрософт, а компанијата се очекува наскоро да објави поправка.