Ажурирањето за 1Password обезбедува посебен дел посветен на складирање на податоци за крипто и дигитални валути во рамките на интерфејсот на оваа услуга за управување со лозинка.

Делот „Crypto Wallet“ сега е имплементиран во услугата, во празен формат кој лесно се пополнува. Постојат полиња специфични за овој тип на информации што треба да се пополнат (како што е адреса на дигитален паричник и фраза за враќање на парите, доколку е потребно).

Информациите за крипто-содржината можеа да се складираат во „1Password“ и претходно, но процесот не беше секогаш лесен и делот содржеше комплицирани елементи.

Дополнително на ова, ажурирањето 1Password додава поддршка за криптопаричникот „Phantom“, кој складира токени и NFT базирани на Солана.

Експертите препорачуваат „главната фраза“ на корисникот, односно главниот клуч што го отклучува паричникот, никогаш да не се чува на уред што се поврзува на Интернет – дури ни во услуга за управување со лозинка, сето тоа поради потенцијални безбедносни ризици.

Се препорачува овие главни клучеви да се чуваат безбедно на безбедна физичка локација.

Извор: B92.net