Гејмерите наскоро ќе можат да купат странични капаци за PlayStation 5 и контролери DualSense во три нови бои инспирирани од длабочините на планетата Земја.

Како дел од новата колекција Deep Earth на Sony, страничните капаци за PlayStation 5, како и контролорите DualSense, ќе бидат достапни во три нови бои – вулканска црвена (Volcanic Red), кобалт сина (Cobalt Blue) и сребрена (Sterling Silver).

„Кога ја креиравме оваа нова колекција на контролери и бои DualSense за страничните панели на PlayStation 5, се инспириравме од прекрасните и моќни нијанси кои се наоѓаат во длабочините на планетата Земја. Дополнително ги „подигнавме“ боите со додавање метален финиш за допир на софистицираност“, рече Сатоши Аојаги од одделот за дизајн од тимот на Sony.

Оние кои долго време ги следат вестите на Sony, сигурно знаат дека веќе има официјални странични корици за PlayStation 5 во црвена и сина боја. Но, новововедената црвена боја е малку посветла и посјајна, додека новата сина е видно потемна и има нијанси на виолетова.

Новите странични капаци ќе чинат 60 долари, додека контролорите ќе се појават на пазарот со цена од 75 долари. Преднарачката започнува веќе на почетокот на следниот месец, а црвено-сините маски ќе бидат достапни во бесплатна продажба на 3 ноември, додека сребрената ќе биде достапна дури следната година, на 26 јануари.