Објавено е видео на YouTube во кое се споредуваат брзините на двата моментално најсилни уреди на главните ривали на пазарот на паметни телефони.

Samsung Galaxy S23 Ultra беше лансиран претходно овој месец и е еден од најдобрите телефони со Android достапни во моментов.

Од друга страна, во екосистемот iOS, го имаме Apple iPhone 14 Pro Max, кој исто така е еден од најдобрите телефони достапни на пазарот.

Сепак, како поминуваат двата смартфони при директна споредба на тест за брзина? Тимот на PhoneBuff ни го дава одговорот на ова прашање и сето тоа со помош на робот.

Нема да го откриеме конечниот резултат од тестот за брзина, но ќе кажеме дека досега ниту еден iPhone не победил во првиот круг на тестови за брзина на PhoneBuff во последните три години.

Сепак, Galaxy S23 Ultra успеа и го победи iPhone 14 Pro Max во првиот круг.