Инжинерите на NASA, Кејт Рубинс и Виктор Гловер ја изведуваат 71-та вселенска прошетка како дел од 64. Експедиција на Меѓународната вселенска станица.

Вселенската прошетка трае околу 6,5 часа.

Астронаутите работат на подобрување на реновирањето на системот за соларна енергија на станицата.

Во 2020 година, експедицијата направи осум вселенски прошетки, при што седум вселенски прошетки беа изведени од американскиот екипаж и една од руските космонаути.