CD Projekt RED можеби ќе заврши со приказната за Geralt of Rivia, но самата франшиза The Witcher е сè уште далеку од завршена.

Компанијата претходно откри дека работи на нова игра во популарниот универзум, а сега пристигна потврда дека CD Projekt RED создава целосно нова трилогија на игри.

Не се откриени конкретни детали, првата игра од новата трилогија го носи кодното име Project Polaris. Описот на играта е дека тоа е „моќен RPG од отворен свет, управуван од приказни, изграден на наследството изградено од The ​​Witcher 3: Wild Hunt“.

Project Polaris се уште е во раните фази на развој, па се очекува да потрае некое време додека играчите не се најдат во познато опкружување со различни чудовишта. Сепак, од CD Projekt RED истакнуваат дека преостанатите две продолженија ќе пристигнат значително побрзо по објавувањето на првата игра од трилогијата.

Комплетната нова трилогија има распоред за издавање што опфаќа шест години, а сите игри ќе се напојуваат од Unreal Engine 5.