Она што го мисли Елон Маск, обично први го дознаваат корисниците на Twitter. Откри и што мисли за Cybertruck и веројатно изненади многумина.

Cybertruck нема да го смени дизајнот, без оглед на резултатите од продажбата, што, како што им призна шефот на Tesla, Елон Маск пред фановите на Твитер, можат многу лесно да потфрлат.

Да бидам искрен, секогаш постои можност Cybertruck да не успее, бидејќи тој е толку различен од сè друго. Не ми е грижа. Јас навистина го сакам дури и ако тоа не го сакаат другите. Другите возила изгледаат како копии на истата работа, но Cybertruck изгледа како да го направиле вонземјани од иднината, напиша Маск како одговор на фановите на Twitter.

Cybertruck беше претставен пред јавноста во ноември 2019 година и сите веднаш ги погоди неговиот потполно необичен трапезоиден дизајн.

Иако Маск размислуваше да го смени оригиналниот дизајн и да ја намали колосалната големина на тоа возило, на крајот реши – сè останува како што е, затоа што во меѓувреме тој целосно се заљуби во тој дизајн.

Досега се резервирани околу еден милион Cybertruck возила, но кога првиот примерок ќе излезе од производната линија и ќе биде испорачан, сè уште не е познато. Дотогаш, ќе остане непознато дали Cybertruck навистина ќе го задржи својот дизајн прикажан во 2019 година.

Извор: Zimo.hr