Социјалната мрежа наречена T2, создадена како конкурент на Twitter во тоа време, неодамна го промени своето име во Pebble.

Pebble е социјална мрежа основана од поранешните вработени во Twitter и Google, Габор Селе и Сара Ох, во 2022 година.

Компанијата нагласи дека Т2 не е наменет да биде трајно име и е создаден како замена за Twitter.

Според Pebble, „името претставува нешто мало и скромно, слично на камче што може да се фрли во голем океан, делувајќи како мала порака испратена до светот. Секое камче има свој уникатен карактер, без разлика дали е тркалезен или со остри агли. Со оглед на тоа што тие камчиња создаваат бранови кои се шират нанадвор, тие имаат моќ да ја променат природата на самото море“.

Отсега оваа социјална мрежа се наоѓа на доменот .is, така што корисничките имиња ќе го имаат и новиот формат pebble.is/[username]. Новиот URL сега е https://pebble.is/.

Покрај ребрендирањето, Pebble има и нов изглед кој вклучува ново лого. Покрај тоа, социјалната мрежа собра многу од функциите на Twitter, како ознака за верификација, објави со цитати, сопствен извор и многу други, пренесува TechCrunch.