Се очекуваше дека Nokia 7.3 ќе пристигне во септември, па лансирањето е одложено за ноември, а според најновите извештаи на компанијата Nokia power user, новото одложување е неизбежно и уредот ќе биде претставен „до крајот на 2020. година“.

По него ќе следуваат Nokia 9.3 PureView и Nokia 6.3, два уреда кои исто така требаше да пристигнат овој месец.

Изворот ги цитира своите инсајдери од HMD Global, кои открија дека главниот настан на лансирање уште еднаш е одложен. Досега очекувавме Nokia 9.3 PureView телефонот да биде водечки во понудата, со Qualcomm чипсет, 120Hz OLED панел и главна камера од 108MP со Zeiss оптика.

Nokia 7.3 5G би требало да работи на Snapdragon 690 чипсет и да има 48MP четирикратна камера од задната страна. За Nokia 6.3 се вели дека е речиси истиот телефон без Qualcomm платформа, која ќе биде LTE само за пазарите на кои не пристигнал 5G.

Меѓутоа, се уште чекаме и се надеваме дека овие телефони ќе пристигнат пред наведеното.