Целата линија на iPhone 15, наводно, ќе ја добие функцијата Dynamic Island што дебитираше на моделот iPhone 14 Pro.

Твитот, објавен од аналитичарот Рос Јанг, истакнува дека се очекува Apple да го направи засекот на екранот стандардна карактеристика на сите модели на iPhone во 2023.

Дополнително, компанијата наводно ќе ја задржи технологијата на екранот ProMotion 120Hz, која ќе остане ексклузивна за Pro варијантите на iPhone. Причината е синџирот на снабдување, кој не може да ја поддржи функцијата на подостапни модели.

Apple дефинитивно ќе сака да го направи Dynamic Island стандарден на секој модел на iPhone, особено за да ги охрабри програмерите да ја искористат оваа функција.

Кога iOS 16.1 ќе пристигне подоцна оваа година, Dynamic Island ќе работи и со Apple Live Activities API.