Производителот на компјутери Acer се најде на мета на хакерска група, која бара милионска откупнина.

Хакери ја нападнале канцелариската мрежа на Acer и бараат откуп од 50 милиони долари за да го декриптираат компјутерите и да ги избришат украдените податоци.

Acer сè уште официјално не го потврдил хакерскиот напад, но се наведено е дека пријавил „неодамнешна абнормална ситуација“ до надлежните органи.

Неодамна, CD Projekt Red објави дека е жртва на хакерски напад што ги наруши плановите за објавување нови закрпи за играта Cyberpunk 2077.

Овој програмер е на пат конопоравување, а објави и видео во кое ги најавува промените што се дел од претстојниот 1.2 patch.