Аналитичарот Минг-Чи Куо сугерира дека Apple ќе го претстави својот уред за проширена реалност, кој нуди комбинација на зголемена и виртуелна реалност, во јануари 2023 година.

Куо во својот извештај истакнува дека овој уред е најкомплицираниот производ што Apple некогаш го дизајнирал, но дека неговата објава би можела да помогне во брзиот раст на дисплеите кои се носат на глава.

Ова секако не гарантира дека уредот ќе биде пуштен во продажба во јануари. Плановите на Apple би можеле да се променат, но истакнувањето на конкретниот месец за објавувањето сугерира дека Куо има голема доверба во своите извори.

Многу претходни извештаи сугерираа како би можел уредот AR/VR да функционира. Наводно ќе работи како самостоен уред, кој нема да мора да биде поврзан со компјутер. Може да има до 14 камери за следење на движењето.

Ќе се напојува со процесор сличен на Apple M1 чипот, а не се знае дали ќе има вградена батерија или ќе се носи на телото на корисникот.