Со порастот на популарноста на ChatGPT од почетокот на 2023 година, луѓето најдоа широк спектар на намени за оваа услуга.

Со преку милијарда корисници, луѓето ги користеа услугите на ChatGPT за да избегнат билети за паркирање, да создадат будилници и многу други повеќе или помалку корисни работи.

Еден маж на платформата X неодамна стана вирален откако објави дека користел ChatGPT за лансирање на Tinder бот што го поврзал со преку 5.000 жени на апликацијата – и му помогнал на крајот да ја запознае својата свршеница.

На 30 јануари 2024 година, Александар Жадан сподели дека ја запросил девојката со која ChatGPT разговара во негово име веќе една година.

За да најде една девојка, тој вели дека ботот што го создал се спарил и комуницирал со 5.239 девојки што ги запознал. Тој истакна во објавата дека понекогаш имал шест состаноци на ден, и на крајот морал да ги промени работите.

Тој продолжи да објасни дека имал неколку варијации на ботот ChatGPT и направил пауза откако ја пронашол својата свршеница Карина.

Меѓутоа, како што приказната стана вирална, многумина почнаа да ретвитуваат теми и други објави што ја споделуваат приказната за да истакнат дека не мислат дека приказната е вистинска.

„Како човек кој зборува на руски јазик, дефинитивно можам да кажам дека е лажна. Овој човек ја лажирал својата диплома и многу други. Затоа, генерално претпоставете дека тоа е можно, но самата приказна е генерирана со вештачка интелигенција“, одговори еден корисник.

Друг рече: „Заедницата направи мало истражување за овој човек, и има добри шанси тој само да ја хајпува затоа што тој самиот не е програмер“.