Новата функција, воведена од Microsoft, им овозможува на корисниците да користат Copilot за испраќање пораки, поставување аларми и друго.

Microsoft ја претстави новата функција за својата услуга за вештачка интелигенција, Copilot, која им овозможува на корисниците да ги контролираат телефоните со Android 14 користејќи компјутер. Благодарение на оваа функција, корисниците ќе можат да користат Copilot за прегледување и испраќање пораки, поставување аларми и пристап до разни други функции.

За да ја користите оваа опција, треба да го поврзете телефонот со компјутерот преку Phone Link. За тоа треба да отидете во Google Play Store и да ја преземете апликацијата Link to Windows. За да може врската да функционира, потребно е да се најавите во апликацијата со истата сметка на Microsoft како и на компјутерот.

После тоа, треба да отидете на официјалната страница на Copilot и да ја активирате опцијата Phone во делот Plug-ins.

Сè што е потребно е да испратите барање до Copilot за да се прикажат неодамна испратените пораки од вашиот телефон. Потоа автоматски ќе ги повлече податоците. Ако нешто не функционира, Microsoft забележува дека можете да контактирате со нив на оваа адреса на е-пошта: [email protected].