Apple наводно побарал од Epic Games да ги редизајнираат неговите копчиња.

Апликацијата Epic Games Store за iPhone во Европската унија го помина процесот на верификација на Apple.

Ова ја става алтернативната продавница за апликации еден чекор поблиску до можноста да продава апликации директно на корисниците на iOS, без да мора да одите низ App Store.

Сепак, иако Apple потврди дека апликацијата е верифицирана, Epic побара од компанијата да ги „поправи копчињата“ во идните верзии, како дел од процесот на верификација на Apple.

„Тоа значи дека одобрението е само привремено“, објави Тим Свини – извршен директор на Epic.

Ваквиот развој на ситуацијата е само уште еден дел од долгогодишната сага и конфликт помеѓу Apple и Epic Games.