Fossil со една рака го одржува сонот за Wear OS додека платформата исчезнува, додека чекаме Google да го заврши купувањето на Fitbit. На CES 2021 саемот, модниот гигант најави неколку нови паметни часовници и хибридни часовници од своето семејство на брендови, вклучувајќи ги Michael Kors и Skagen.

Треба да се напомене дека Fossil го претстави првиот паметен часовник со овозможена LTE технологија во рамките на Fossil Gen 5 семејството. Во меѓувреме, новите часовници поврзани со Michael Kors Access работат на оперативниот систем на Google во спакуван дизајн, кој е помал и почист од претходните генерации.

Паметниот часовник Fossil Gen 5 LTE Touchscreen поддржува 4G мобилна конекција преку Verizon, и во моментно е достапен само за корисниците на Android на услугата на Number Share операторот. Носечкиот материјал се заснова на постојната Gen 5 серија на модната компанија и користи Qualcomm Snapdragon Wear 3100 и eSIM.

Со LTE радиото, Gen 5 LTE им овозможува на корисниците да упатуваат повици и да испраќаат SMS пораки дури и ако ги оставиле своите телефони дома. Од оваа пролет во САД ќе биде достапен за 349 долари. Во меѓувреме, под брендот Michael Kors, во најновата Gen 5e серија достапни се два часовника: Darci за 350 долари и MKGO за 250 долари.