Samsung објави ново ажурирање на софтверот за Galaxy S21 Ultra 5G, кое го зголемува нивото на Android системот на водечкиот модел до 1. мај, 2021 година. Покрај тоа, новата верзија ја подобрува камерата и ја подобрув функцијата на брзо делење.

Новиот фирмвер го носи бројот на верзија G998BKSKSU3AUDA и бара преземање на околу 1,2 GB. Моментно се дистрибуира во Германија, а очекуваме дека ширењето наскоро ќе се прошири и во другите земји.

Можете да пробате рачно да проверите, така што ќе влезете во Подесување > Ажурирање на софтверот.