Gran Turismo 7 повторно е онлајн со patch откако Polyphony Digital ги реши проблемите со погрешното ажурирање 1.07 со објавување на 1.08 за играчите.

Претходното ажурирање имаше редок и претходно неоткриен проблем што спречи играње на некои PS4 и PS5 конзоли.

Компанијата одлучи да го запре објавувањето на 1.07 со цел да ги заштити зачуваните податоци на играчот. 1.08, исто така, ги решава поплаките за микротрансакции на Gran Turismo 7 со прилагодување на наградите за настани. Играта сега нуди повеќе содржини, настани и функции за конструктивно решавање на поплаките за купување со вистински пари, иако деталите сè уште не се достапни.

Враќањето на играта веројатно ќе го ценат обожавателите кои сакаа да се нурнат во главниот GT режим Gran Turismo 7, на кој му треба интернет конекција без разлика дали играте со други или не. Сепак, корисниците ја прегледаа играта за време на застојот, а сега таа има оценка од 3,3 на Metacritic. Polyphony и Sony ќе мора повторно да ја изградат довербата на своите играчи поради прекинот на работата, пишува „Engadget“, а пренесува „PC Press“.