Концептите и практиките на компанијата HONOR во областа на смартфоните на преклопување се широко препознаени од глобалните медиуми.

Глобалниот технолошки бренд HONOR го претстави на IFA 2023 во Берлин најлесниот и најтенкиот смартфон што се преклопува навнатре – HONOR Magic V2, како и најновиот концепт на телефон што се преклопува нанадвор – HONOR V Purse кој обезбедува бескрајни можности за самоизразување. Заедно со бројните светски медиуми кои годинава ги наградија двата смартфони со „Best of IFA”, признание добија и иновативниот инженерски и водечки одржлив концепт во категоријата уреди на преклопување на компанијата HONOR.

Оваа година, HONOR доби вкупно 36 награди од медиумите на IFA 2023. Android Headlines ја додели на HONOR V Purse наградата „Најдоброто од IFA 2023“ и коментира дека „HONOR V Purse не е само телефон, туку и fashion statement. Тоа беше една од најинтересните најави што ги видовме на IFA 2023 година“. GSMArena, исто така, го коментираше дизајнерскиот концепт на HONOR V Purse велејќи дека „ова е всушност многу напреден уред, ние секогаш цениме кога компанијата размислува надвор од рамките“.

Големо внимание привлече и HONOR Magic V2 – најлесниот и најтенкиот паметен телефон, кој беше претставен за прв пат на глобално ниво.

TechRadar го додели HONOR Magic V2 „Најдоброто од IFA 2023“ и изјави: „Малку уреди можат да направат сите други да се чувствуваат застарени во моментот кога ќе го земете. Magic V2 го прави токму тоа во категоријата телефони на преклопување, што дополнително го прави достоен добитник на наградата ИФА 2023“.

Овој уред, исто така, заработи место во наградите „Најдоброто од IFA 2023“ на XDA-Developers благодарение на иновациите што ги носи на пазарот на телефони со преклопување.

„Тоа е најтенкиот и најлесниот телефон што се преклопува во светот, дури и кога е преклопен, тој е потенок од iPhone 14 Pro Max“.