Телефонот iPhone 6s се чини дека е вистински наследник на познатата Nokia 3310. Имено, тој беше фрлен од авион и преживеа пад од над 600 метри со само неколку гребнатини. Тој дури успеа да го сними падот.

Ернесто Галиото се обиде да ги фати сцените што ги гледаше од прозорецот на мал авион додека леташе над плажа во Бразил. Тој е режисер кој на снимки сакаше да го фати зачудувачкото крајбрежје на Рио де Жанеиро.

Камерата вградена во кабината на авионот го забележа моментот кога Галиото го држеше телефонот низ прозорецот и кога го испушти. Користејќи ја апликацијата „Пронајди го мојот iPhone“, Галиото го лоцираше својот телефон и го најде во неверојатна состојба: тој беше целосно недопрен.

Телефонот беше заштитен само со стандардна силиконска футрола и заштитник на екранот.

„Имав верба дека ќе го најдам. Помислив: ако не падне во вода, ќе го најдеме “, рече Галиото.

Тој додаде дека му се случило нешто што никој не би му верувал – дека неговиот iPhone преживеал пад од таа висина без да погоди нешто.

Извор: Nova.rs