На почетокот на минатиот месец Samsung ја претстави серијата Galaxy S23, додека на крајот на истиот месец ја доби првата надградба. Според последните информации, Samsung подготвува ново ажурирање за моделите Galaxy S23, и тоа не било каква надградба.

Познатиот дојавувач Ice Universe известува дека јужнокорејската компанија подготвува „голема надградба“ за серијата Galaxy S23, која пред се ќе се однесува на оптимизација на камерата на телефонот.

Мал број корисници на Galaxy S23 истакнаа дека имаат одредени проблеми со камерата на телефонот, но се чини дека Samsung работи на голема надградба која во голема мера ќе ги оптимизира перформансите на камерата на телефонот Galaxy S23. Споменатиот дојавувач додава дека Night Mode ќе биде една од карактеристиките што ќе се подобрат со претстојното ажурирање.

Кон крајот на минатиот месец, Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra го добија своето прво ажурирање, кое е помало и ја вклучува безбедносната закрпа за февруари оваа година. Само закрпата носи 48 безбедносни подобрувања на Android 13, како и седум подобрувања на One UI 5.0. Ажурирањето тежи околу 500 MB за Samsung Galaxy S23 и Samsung Galaxy S23+, додека е малку поголемо за Samsung Galaxy S23 Ultra.

Сега, триото Galaxy S23 ќе добие втора надградба по лансирањето, но тоа ќе биде многу поважно за корисниците на овие телефони.

Инаку, Samsung посвети големо внимание на фотографските можности на телефонот на претставувањето на серијата Galaxy S23, особено на можностите на камерата на моделот Galaxy S23 Ultra.

Така, Samsung Galaxy S23 Ultra има нов сензор за главната камера од 200 MP, ултраширок сензор од 12 MP, телефото сензор од 10 MP и сензор за перископ од 10 MP. На предната страна има селфи камера од 12 MP.