Пакистанскиот регулатор на комуникации ја забрани апликацијата TikTok, оценувајќи оти промовира „неморална“ содржина.

Пакистанските власти се обратиле до TikTok да отстрани „неморална“ содржина, но тоа не се случило.

Апликацијата TikTok во Пакистан ја презеле 39 милиони пати.

ТикТок веќе е забранет во Индија и во САД поради кршење на одредбите.