Претплатата на Twitter Blue станува поскапа за корисниците кои сакаат дополнителни функции во популарната услуга за микроблогирање.

Корисниците често се радуваат на фактот дека Twitter е бесплатен, но за некои луѓе не е – Twitter Blue е достапен во неколку земји, каде што месечната претплата од 2,99 долари ви дава дополнителни функции.

Сега Twitter Blue најави зголемување на цената на своите претплатници, а во САД скокна на 4,99 долари месечно. Ова секако нема да биде проблем за оние кои се „навлечени“ на информации и сакаат да платат за услуга која сепак содржи реклами, но може да биде пресвртница за некои други корисници.

Приклучоците што ги имплементира Twitter Blue се движат од исклучително корисни (прозорец за корекција на печатни грешки „врати твит“, приспособено поле за навигација, список со врвни написи споделени од луѓето што ги следите, пристап до статии на страници што не се преполни со реклами), а има и некои тривијални и бескорисни функции.

Повисоката цена на претплата ќе се применува веднаш за новите претплатници, додека оригиналната цена за сегашните претплатници ќе биде присутна до октомври. Оние кои сакаат да го сторат тоа можат да ја откажат својата претплата најмалку 30 дена пред да почне да се применува новиот ценовник.