По пораките што исчезнуваат, WhatsApp  воведе уште иновации кои би требало да го направат допишувањето поинтересно.

На корисниците им се достапни голем број нови позадини и стикери и им е овозможено прилагодување на секој поединечен чет. Тоа значи дека одредена позадина пожете да ја поставите само на еден чет, или на повеќе.

Со обаа функција се претставени новите Doodle позадини, но и многу нови стикери.

Извор: B92.net