Велика Британија и Ирска ќе бидат домаќини на ЕУРО2028

Велика Британија и Ирска ќе бидат домаќини на ЕУРО2028

пред 2 години

Велика Британија и Република Ирска ќе бидат домаќини на Европското првенство во фудбал во 2028 година. УЕФА ги избра домаќините, оти покрај овие две земји ниедна друга не аплицираше за организација на првенството. Освен што ги открија земјите домаќини, УЕФА најави дека од 2028 година на Европските првенства ќе учествуваат 32 репрезентации.

Европското првенство 2024 година ќе се одржи во Германија и најверојатно овој шампионат ќе биде последен на кој ќе учествуваат 24 репрезентации.

Share
Scroll to Top