(Видео) Бројот на црвени елени во внатрешна Монголија достигна над 10.000

(Видео) Бројот на црвени елени во внатрешна Монголија достигна над 10.000

пред 1 година


Бројот на црвени елени ја надмина бројката од 10.000 во резерватот Гаогеситаи Ханвула во Внатрешна Монголија. Станува збор за заштитен вид во Кина.

Според заедничкото истражување на Североисточниот универзитет за шумарство и персоналот на резерватот, бројот на црвените елени се зголемил од 4.000 единки во 2016 година на 10.000 оваа година. Овој резерват стана важно живеалиште на црвениот елен.

Видеото можете да го погледнете на следниот линк:

Share
Scroll to Top