(Видео) Група ранливи мажи со Даунов синдром облечени како дрег-кралици, реакции дека се злоупотребени

(Видео) Група ранливи мажи со Даунов синдром облечени како дрег-кралици, реакции дека се злоупотребени

пред 10 месеци


Група ранливи мажи со Даунов синдром дефилираат облечени  како дрег-кралици на фестивалите на гордоста низ светот. Реакции во јавноста дека ова е експлоатирачко или злоупотреба заради нивната состојба. На Твитер кружи видео, коа покрена дукусии..

„ЛГБТ навистина искористува таква ранлива група на луѓе што е толку болно да се види“, коментираат на Твитер.


Share
Scroll to Top