(Видео) Игор Џамбазов и Гуру Харе го промовираа спотот за „Заветна“ која супер звучи и во блуз

(Видео) Игор Џамбазов и Гуру Харе го промовираа спотот за „Заветна“ која супер звучи и во блуз

пред 1 година

Игор Џамбазов и Гуру Харе го објавија спотот за преработката на анталогиската песна „Заветна“.

Во оригинал своевремено ја отпеа македонскиот фолк пејач Пепи Бафтировски. Гуру Харе го направи аранжманот во блуз варијанта, а Тамара Тодевска ги пее придружните вокали.

„Една од најубави народни, патриотски песни, аранжирана генијално од Гуру Харе. Звучи како Пепи Бафтировски и Гери Мур да седеле на иста маса и ја напишале оваа песна“, рече Џамбазов.

 

Share
Scroll to Top