(Видео) Познати јапонски оперски пејачи ја испеаја „Македонско девојче“

(Видео) Познати јапонски оперски пејачи ја испеаја „Македонско девојче“

пред 3 години

Откако познатиот јапонскиот оперски пејач, Казухиро Котецу, пред неколку месеци ја испеа легендарната песна „Македонско девојче“ од Јонче Христовски, сега ја препеа уште еднаш, во дует со сопранот Томоми Шимамура. Неговата изведба и овојпат предизвика позитивни реакции кај публиката, па коментираат дека песната во дует звучи уште поубаво.

Претходно, тој препеа уште една песна од Христовски, „Ако умрам ил загинам“.

(Видео) Познатиот јапонски оперски пејач ја испеа „Ако умрам ил загинам“

Share
Scroll to Top