(Видео) Полицијата принудена ги чува луѓето кои ги бројат гласовите во САД

(Видео) Полицијата принудена да ги чува луѓето кои ги бројат гласовите во САД

пред 2 години

Вооружени полицајци со пушки морале да интервенираат во центарот за броење на гласови во округот Марикоп, во сојузната држава Аризона, со цел да ги чуваат луѓето кои работеле таму.

Луѓето кои што ги броеле гласовите биле пред дилема дали привремено да прекинат со работата, поради гласните демонстрантите на републиканците, кои се собрале пред центарот и вршеле притисок.

На социјалните мрежи меѓу избирачите на Трамп се прошириле тврдењата дека гласовите на актуелниот американски претседател, нема да бидат бројани и сведени во вкупниот број на гласови. Некои од демонстрантите дури и влегле во центарот, по што биле испратени надвор.

Официјалните лица во еден момент биле присилени да побараат помош од полицијата, но од центарот за броење со гласови, во ниту еден момент не прекинале со работата. Снимката од полицијата со целосна тактичка опрема, на „Твитер“ ја објавила новинарката на ABC News, Никол Валдес.

AP и голем број други медиуми официјално предвиделе дека во Аризона победил демократскиот кандидат Џозеф Бајден, но дека сите гласови и понатаму не се пребројани. Утрото во 7 часот во округот Марикоп, пребројани се 82 процнти од гласовите.

Таму води Бајден, но официјалните лица велат дека треба да се пребројат уште 400.000 гласови.

Share

sunwin apk

sunwin

sun win

sunwin

sun win

Scroll to Top