(Видео) По убиството на Аракан песната која Цеца никогаш не сакаше да ја отпее е балада за нивната љубов

(Видео) По убиството на Аракан песната која Цеца никогаш не сакаше да ја отпее е балада за нивната љубов

пред 3 години

Рокерот Милиќ Вукашиновиќ 2001 година ја напишал песната “Сањам да се опет ту“ која требала да ја отпее Цеца Ражнатовиќ. Тој изјавил дека Цеца не сакала да ја сними оваа нумера поради интервенција на Марина Туцаковиќ. Но подоцна, Милиќ на својот Фејсбук објавил “Песната беше направена кога Аркан загина и Бог ја направи за Цеца, но таа не сакаше да ја отпее“.  Оваа балада, зборува за трагичниот крај на љубовта, а Вукашиновиќ ја напишал непосредно после убиството на Аркан. Песната на крај ја снимила Јована Типшин.

Share
Scroll to Top