Во село во Грузија сите живеат до 100 години, тајната била во чаша јогурт на ден

Во село во Грузија сите живеат до 100 години, тајната била во чаша јогурт на ден

пред 1 година


Само една чаша јогурт на ден е доволна за да бидеме здрави и полни со енергија. Според испитувањата, во село во Грузија сите жители имаат над 100 години, а велат дека тајната на долгиот живот е јогуртот. Богат е со калиум, фосфор, цинк, рибофлавин, протеини и Б12. Исто така има и добри бактерии кои му помагаат на телото.

 

Share
Scroll to Top