(Галерија) Голи во секс сцени: Македонските актерки кои се соблекоа на филм

(Галерија) Голи во секс сцени: Македонските актерки кои се соблекоа на филм

пред 3 години

Разголувањето на филм одамна не е табу кај нас. Ниту пак во театарот, каде голотијата е дел од актерската игра. Но, кога на времето Синоличка Трпкова се разголи во 1988 година за улогата Азра во филмот „Дом за бесење“ од Емир Костурица, не помина баш така неазбележано, и до толку прифатено, ако во тоа време во Југославија, на големо се снимаа експлицитни сцени. Ама кој се  разголе од познтите македоснки актери на филмското платно: 

 

Јелена Мијатовиќ во деведесеттите без проблем се разголи во „Самоуништување“, 1996 година.

 

Актреката Софија Куновска се соблече во 1998, во филмот  „Збогум на 20-от век“, каде играше во една еротска сцена.

 

 

Актреката Јана Стојановска во „Сенки над Балканот“, беше гола, а сцените е беа прогласени за бруталн и прилично еротски.

Весна Станојевска и Филарета Атансовска, се соблекоа и глумеа лезбиска сцена во филмот „Сенки“ на Милчо Манчевски.

Ва филмот „I want you“ на еден од водечките британски режисери Мајкл Винтерботом Лабина Митевска глуми еден од главните ликови, покрај популарната Рејчел Вејс, и во неколку кадри се појавува сосема гола.

Актерката Верица Недеска се прослави во филмот „Караула“ на Рајко Грлиќ.

Камка Тоциновски имаше жешка секс сцена во „Панкот не е мртов“.

 

 

 

 

 

Share
Scroll to Top