Жена од Иран тврди дека има 122 години и дека е најстара во светот

Жена од Иран тврди дека има 122 години и дека е најстара во светот

пред 2 години

Фатима Норузи Каирзи од местото Резави Корасан во Иран, тврди дека има 122 години и дека е најстарата личност во светот. Таа тврди дека е родена во 1899 година, а за доказ го покажа изводот од матичната книга на родени.

Досега во официјалните книги, никој нема доживеано толку длабока старост, пренесуваат медиумите. Тие пишуваат дека Фатима е и најстарата личност која се вакцинирала против коронавирусот.

.

Share
Scroll to Top