Женски особини кои сите мажи ги сакаат

Женски особини кои сите мажи ги сакаат

пред 3 години

Доколку ги послушате овие совети, тој ќе се заљуби во вас и нема да му падне на памет да ве напушти…

1. Нека секогаш се чувствува угодно

Немојте да комлицирате и да му додевате постојано со планови за иднината. Избегнувајте ги разговорите за тоа колку би сакале да имате деца, за каква венчаница сонувате, кој ќе ви буде кум и кога и како ќе започнете заеднички живот. Едноставно уживајте во секој момент, односно потрудете да се чувствува угодно во ваше друштво.

2. Подигнете му ја самодовербата

Иако сите зборуваат за тоа како жените сакаат комплименти и не можат за нив, сепак факт е дека и момците и тоа како сакаат да им се додали понекој комплимет. Ако знаете да „удрите“ со комплимент во вистински момент – патот до неговото срце ви е отворен! Затоа дозволете му се да покаже во било какви активности во кои е навистина добар. И потрудете се секогаш внимателно да го слушате – без разлика за што зборува.

3. Нека ве држи за дланка

Многумина не сакаат кога некој кон нив се однесува покровителски, но, една од најважните работи поради кои момчето се заљубува во една девојка е грижата за неа! Допуштете му да се чувствува грижлив, силен и самоуверен, а вие слободно понекогаш покажете ја својата „слаба“ страна.

4. Допуштете му да биде онаков каков што е навистина

Момците се плашат дека во врската ќе го изгубат своето „јас“. Скоро е невозможна мисија да го промените од корен. Затоа девојките кои на своите момчиња им даваат доволно слободен простор – брзо го освојуваат неговото срце! Дајте му ја саканата приватност – не душкајте по неговиот Фејсбук профил, допуштајте му да излегува на „машка вечер“ со екипата – и задолжително бидете спремни на компромиси – особено на почетокот на врската!

5. Со шега против стресот

Секако дека порано или подоцна ќе дојде до напнати ситуации. Ако успеете таквата стресна ситуација да ја решите со насмевка на лицето, ќе ви биде и повеќе од благодарен! Имено, дечките уживаат девојки кои се опуштени, не сакаат да комлицираат и имаат сјајна особина – решаваат проблеми без мака!

Share
Scroll to Top