За Путин, руската вакцина е најдобра во светот

За Путин, руската вакцина е најдобра во светот

пред 3 години

Рускиот претседател Владимир Путин јавно изјави дека, за него, руската вакцина против коронавирусот е најдобра во светот. На состанокот преку видеоконференција со членовите на владата Путин рекол дека предностите на руската вакцина се очигледни и дека тие се потврдени во пракса“, пренесува TАСС.

„Сега тоа е сосем очигледно, а тоа го покажува и примената во пракса и мислам дека руската вакцина е најдобрата во светот“, рече Путин.

Според него, ниеден друг сличен препарат не покажува такво ниво на заштита и безбедност како руската вакцина „спутник“.

Share
Scroll to Top