Коњ налета на него во полн галоп, пулсот двапати му престана, синот го реанимираше: пријател за смртта на братот на Никола Којо

Коњ налета на него во полн галоп, пулсот двапати му престана, синот го реанимираше: пријател за смртта на братот на Никола Којо

пред 12 месеци

Братот на познат актер Никола Којо, Владимир Којо, почина на 59-годишна возраст, на белградскиот Хиподром, од удар од коњ. Владимир бил специјалист за коњи на кој му посветил децении од својот живот, раскажал пријателот на Владимир кој пристигнал неколку минути по несреќата.

„Судбината го зеде на неверојатен начин. Го удрил коњ. Се однесуваше аматерски, момент на негова целосна невнимание. Скокна од грмушката. Ниту Владимир не го виде коњот, ниту коњот него. Сè се случи со неверојатна брзина. Овде се случуваат несреќи, тоа е екстремен спорт, но вакво нешто не се случува често. Тоа беше коњ за трка. Владимир не можеше да го заузда иако беше специјалист за немирни коњи, ги тренираше со години“, изјавил Михајло за Телеграф.

Како што открил, Којо се здобил со страшни повреди, такви што лекарите биле изненадени како тој воопшто преживеал.

„Лекарите беа изненадени како тој воопшто преживеал таков удар, како да го удрил воз. Беше во кома. Син му бил таму, го реанимирал и тренерот. Тој беше првиот што виде што се случи, тој и мојот брат. Наидов неколку секунди после тоа. Пулсот му престана двапати за 10 минути, двапати го реанимиравме. Брзата помош пристигна многу брзо, но ми се чинеше како цела вечност, кога еден човек умира во моите раце. Го земаа и веднаш се обидоа да го реанимираат. Човекот беше здрав, срцето му беше силно, но имаше такви повреди што беше тешко да се спаси“, изјавил пријателот од детството на Владимир.

Share
Scroll to Top