Лажен профил со името на Каролина ветува до 100.000 денари на сто среќници

Лажен профил со името на Каролина ветува до 100.000 денари на сто среќници

пред 2 години

Пејачката Каролина Гочева објави дека е креиран лажен профил со нејзиното име, преку кој таа и нејзиниот сопруг Михаил наводно избираат среќници на кој ќе им делат парична помош до 100 илјади денари. Каролина преку Инстаграм побара од своите пријатели да го пријават лажниот профил на кој веќе има две објави.

Корисниците треба да го внесат името и презимето, да ја лајкнат страницата и да ја споделат објавата со своите пријатели. Во првата Каролина наводно дели пари, а висината на сумата зависи од првата буква на името и е помеѓу 20 и 100 илјади денари. Според втората објава, таа и Михаил, ќе им дадат по 50.000 денари на 100 среќници. Каролина вели дека објавите се лажни.

Не е првпат јавна личност во Македонија да биде мета на сајбер-измама. Неодамна се појави и лажен профил со името на Елизабета Ѓеоргиевска, сопругата на претседателот Пендаровски, преку кој се нудеа по 5.000 евра на сто среќници. Тогаш првата дама откри дека профилот е пријавен во МВР.

Share
Scroll to Top