Лукашеко се закани, „кој ќе ги допре моите војници ќе остане без рака“

Лукашеко се закани, „кој ќе ги допре моите војници ќе остане без рака“

пред 4 години

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, изјави дека нема намера да се повлече од власта и најави остри реакции во иднина, во пресметката со опозицијата.

„Веднаш им укжав дека посојат црвени линии. Да не даде господ некој да ги помине. Досега ги поминаа во повеќе правци и за тоа постојано говорев. Но, ако некој се обиде да ги допре нашите војници, тој некој ќе остане без рака. Ова го велам јавно за сите да ја разберат нашата одлучност. Не можеме и нема да се повлечеме“, ја пренесува изјавата на Берлускони, државната агенција во Белорусија, „Белта“.

Според Лукашенко, ќе победи оној кој има железна волја и трпение. Претходно Лукашенко изврши промени во безбедносните служби и најави дека е неопходно создавање на национална гарда, која ќе биде составена пд поранешни воени лица.

Share
Scroll to Top