Најевтините туристички атракции во светот според „Трип Адвајзер“

Најевтините туристички атракции во светот според „Трип Адвајзер“

пред 10 месеци

Кога станува збор за планирање на одмор, особено со мал буџет, нема ништо подобро од бесплатни туристички атракции, а „Касаго“ излезе со листа на најдобрите бесплатни атракции ширум светот.

„Касаго“, компанија за изнајмување одмори, ги користеше прегледите на „Трип адвајзер“ за да истражи кои страници за бесплатни патувања имале најмногу прегледи со пет ѕвезди.

Според нивната студија, белгискиот град Бриж е местото на најдобрата бесплатна туристичка атракција во светот. 94,5 отсто од прегледите на Музејот на мини харфа, управуван од харфистот Лук Ванлаер, се со пет ѕвезди. Овој музеј е место за интимни концерти, составен да ја воодушеви публиката со убавината на звукот на харфата.

На второто место е Националниот музеј на американските воздухопловни сили. Веб-страницата вклучува мноштво експонати кои покриваат различни епохи од историјата на американските воздухопловни сили, од раните години до ракетната галерија, а 92,85 отсто од прегледите на „Трип адвајзер“ се со пет ѕвезди.

На третото место на листата се водопадите Потковица, најголемиот од трите водопади што ги сочинуваат Нијагарините водопади во Канада. Со 92,7 проценти од прегледите со пет ѕвездички за оваа икона природна локација, јасно е дека водопадите на потковицата не заостануваат.

Листата на топ 10 бесплатни туристички атракции во светот, според „Касаго“, вклучува:

– Luc Vanlaere Harfist  (Музеј на мини харфа), Белгија

– Национален музеј на воздухопловните сили на САД, САД

– Horseshoe Falls, Канада

– Национален пешадиски музеј и воен центар, САД

– Езерото Бакалар, Мексико

– Златен храм, Индија

–  Cerro Fitz Roy, Аргентина

– Гробот на непознатиот војник, САД

– Австралиски воен споменик, Австралија

– Lanta Animal Welfare,, Тајланд

Share
Scroll to Top