На бина пеевмe кога се случи тепачката, дојде и полиција: Благоја Грујовски открива за инцидеот на концертот во Швајцарија

На бина пеевмe кога се случи тепачката, дојде и полиција: Благоја Грујовски открива за инцидеот на концертот во Швајцарија

пред 1 година

По објавите за масовната тепачка на концерт во Швајцарија на познати македонски пејачи, фолк- пејачот Благоја Грујовски за Репортер открива што се случило.

Тој вели дека група луѓе го предизвикале инцидентот, по што морала да реагирала и полицијата. Tој бил на бина и пеел кога се случил инцидентот. Иако вели се почнало како што треба и тоа било убава забава, а салата била полна со гости.

„Тоа е надувано. Не знам зошто толку публицитет за една банална случка. Беше преполна сала, убава забава, нешто по полноќ и наеднаш настана метеж во еден дел од салата. Група луѓе предизвикаа инцидент, другите се разотидоа, дојде полиција и тоа е тоа. Кој како и зошто немам поим, ние бевме на бината во тој момент, далеку од местото“, изјави за Репортер, Грујовски.

За потсетување, тепачката се случила на 11 март на концертот кој бил организиран за Денот на жената.

Меѓу популарните фолк пејачи биле Благоја Грујовски, Анета Арсовска, Кристијан Јованов, Дамјан Стојаноски и „Дали Бенд“.

На видеото се гледа како гостите се туркаат и качуваат по маси и додека се удираат, жените и децата бегаат, обидувајќи се да се тргнат од гужвата.

 

Share
Scroll to Top