Невена Кочовска незаменливата пејачка на „Мањифико“ слави 80. роденден

Невена Кочовска незаменливата пејачка на „Мањифико“ слави 80. роденден

пред 3 години

Незаменливата Невенa Кочовска, некогашната пејачка на групата „Мањифико“ денес го слави својот 80. роденден. Роденднската честитка прво стигна од актерката Тања Кочовска, која објави на социјалните мрежи, а потоа се редеа честитки..

Тања објави  две фотографии од мајка си. Едната кога била млада, а другата од  денешницата.

„80“, напиша таа под колажот фотографии.

Јавноста дозна дека Невена боледува од Алцхајмер, откако таа се изгуби и нејзината ќерка Тања алармираше за нејзиното исчезнување преку социјалните мрежи. За среќа таа беше бргу пронајдена жива и здрава.

Во интервју за „Репортер“, Тања раскажа дека за тоа дека мора да им се помогне на овие лица, затоа што Алцхајмеровата болест прогресира и многу е тешко кога дома, како што вели таа, имате лице кое боледува од ова.

„Во прашање се веќе неколку години. Но, болеста прогресира. И знаете како, велат дека Алцхајмер е болест на целото семејство, и навистина е тешко. Сите сме околу неа, и јас, и мојата сестра Лидија, и целото смејство“, раскажува Тања за „Репортер“ .

„Алцхајмер е болест на целото семејство“: Искрено со Тања Кочовска за болеста на мајка ѝ Невенка

Share
Scroll to Top